Academie voor toezichthouders en commissarissen

Academie voor Toezichthouders en Commissarissen

ONLINE COLLEGE

De waarde van diversiteit & inclusiviteit voor een beter toezicht

Wat is de meerwaarde van diversiteit en inclusiviteit voor een beter toezicht?

Diversiteit is op dit moment een hot topic. Maar wat bedoelen we eigenlijk met diversiteit en inclusiviteit? Waarom zouden we het willen? En belangrijker nog, hoe voer je op een constructieve manier het gesprek hierover, zonder dat het ongemakkelijk wordt?  In deze online masterclass zal uw inzicht worden verdiept hoe het komt dat diversiteit en inclusiviteit nog niet vanzelfsprekend is, maar dat organisaties enorme sprongen kunnen maken als ze de stap weten te maken naar meer diversiteit en inclusiviteit.

Tijdens deze online masterclass zullen de antwoorden op deze vragen wetenschappelijk worden onderbouwd, maar wel vanuit een praktische invalshoek zodat u er mee aan de slag kan. Uw inzicht zal worden verdiept dat diversiteit alleen niet automatisch tot een beter functionerende organisatie/een beter toezicht leidt. Het gaat om de bereidheid en inzet om de waarde van diversiteit, dus de waarde van het verschil, in te zetten. Commitment en een actieve rol van de top van organisaties is daarvoor onmisbaar. Dat vergt grote investering, maar die investering betaalt zich dubbel en dwars terug.

Wat brengt deze online masterclass u als toezichthouder / commissaris en als RvT / RvC?

 • Als commissaris/toezichthouder wordt u geïnformeerd over:
  • De huidige stand van zaken als het gaat om diversiteit en inclusiviteit binnen de top van organisaties;
  • Waarom diversiteit en inclusiviteit een steeds belangrijke rol gaat spelen binnen organisaties en maatschappij;
  • Wat de doelstellingen en belangen zijn van diversiteit en inclusiviteit zodat u beter in staat bent om het goede gesprek hierover in uw raad en ook met in- en externe stakeholders te voeren;
  • Waarom het streven naar meer diversiteit vaak zo moeizaam gaat en niet zo vanzelfsprekend is;
  • Waarom commitment en een actieve rol van het topmanagement onmisbaar zijn voor een succesvol diversiteitsbeleid;
  • Waarom diversiteitsprogramma’s kunnen falen en hoe u dit kunt voorkomen.

In deze online masterclass gaat dr. mr.  Abdelilah El Barzouhi in op wat diversiteit en inclusiviteit aan meerwaarde kunnen bieden voor beter toezicht. U verdiept zich in hoe het komt dat diversiteit en inclusiviteit nog niet vanzelfsprekend zijn, maar dat organisaties enorme sprongen kunnen maken als ze de stap weten te maken naar meer diversiteit en inclusiviteit.

Deelname aan deze online masterclass levert leden van de VTW Academie 1 PE punt op.

€125,00 (BTW niet van toepassing)