Academie voor toezichthouders en commissarissen

Academie voor Toezichthouders en Commissarissen

ONLINE COLLEGE

De rol van de RvC bij vastgoedinvesteringen

Hoe krijgt u zicht op het investeringsproces en uw positie als RvC daarbinnen?

Het proces van bouw en renovatie heeft grote impact, er is veel geld mee gemoeid. De RvC dient haar rol dan ook tijdig te pakken in projecten zoals bouwopgave en renovaties. Deze Online Masterclass voorziet commissarissen van de nodige basiskennis om dit te doen. Cruciaal in deze, vaak complexe, processen met een zeer lange doorlooptijd en vele factoren met grote belangen. Het kan betekenen dat een RvC al in een eerdere fase op passende wijze acteert alvorens het project daadwerkelijk van start gaat.

Wat brengt deze Online Masterclass u als commissaris en als RvC?

 • Als commissaris wordt u geïnformeerd over de nieuwe ontwikkelingen bij het ontwikkelen, bouwen en renoveren van woningen, zoals ‘nul op de meter woningen’, modulair bouwen, kleiner bouwen en ontwikkelingen op de onderhoudsmarkt;
 •  5 subthema’s worden nader toegelicht;
  I. Vastgoedsturing
  II. Projectmanagement
  III. Organiseren & contracteren
  IV. Financieel
  V. Investeringsstatuut

 

Voorgestelde vastgoedstrategieën hebben veel impact op een corporatie en het is zaak hier als RvC op het juiste moment bij betrokken te zijn en dit het gehele traject ook nauwgezet te blijven doen. Hoe doe je dit en welke projectfasen dien je hierbij in acht te nemen?

Deelname aan deze online masterclass levert leden van de VTW Academie 2 PE punten op.

€125,00 (BTW niet van toepassing)